Glatz Gyula Idősek Klubja Esztergom

Tisztelettel köszöntjük a kedves érdeklődőket!

A Glatz Gyula Idősek Klubja Esztergom-Kertvárosban működik immárom 25 éve. Elsődleges célunk, hogy a hozzánk forduló idősek „második családot”, baráti közösséget találhassanak közöttünk. Egyedülállókat, házaspárokat is szívesen várunk. Az Idősek Klubja olyan szociális intézmény, mely napközbeni tartózkodást, szabadidős tevékenységeket, mentális és kulturális foglalkozásokat biztosít a nyugdíjas korú, idős emberek részére. Fő feladatunk, hogy segítsünk az idős korral járó nehézségek megoldásában, elérhetővé téve, hogy továbbra is a társadalom aktív tagjai maradhassanak.

Jelenlegi klubtaglétszámunk: 40 fő.

Főként azok az idős emberek keresnek meg bennünket, akik társaságra vágynak, de önálló életet élnek. Intézményünk – igény szerint – megszervezi a napi meleg ebéd lehetőségét is az ellátottak részére helyben fogyasztással, elvitellel, illetve kiszállítással is.

A nappali ellátás keretén belül a foglalkoztató programoknál fontosnak tartjuk, hogy azok a még meglévő készségekhez és képességekhez illeszkedjenek valamint, hogy az egyéni ötletek is megvalósulhassanak. A részvétel önkéntes, fakultatív. Jelenleg az alábbi állandó programokat biztosítjuk: társas- és kártyajátékok, kézműves foglalkozás, filmvetítés, kültéri programok, kirándulások, szalonnasütés, névnapi köszöntések, táncos mulatságok.

Ünnepek megtartása: farsang, nőnap, férfi nap, Húsvét, Karácsony közös megünneplése. Kérjük, hogy amennyiben a klubunk valamint programjaink felkeltették érdeklődését, bizalommal forduljon kollégáinkhoz az elérhetőségek menüpont alatt.

Mesterné Dankó Anna
nappali ellátás vezető