Korona Integrált Szociális Intézmény Komárom – Esztergom Vármegye

Tisztelt Látogató! Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm Önt a Korona Integrált Szociális Intézmény Komárom – Esztergom Vármegye honlapján!

Honlapunkon 2 bentlakásos intézményt talál, mindkettő különböző ellátási formákat biztosít egy intézményen belül, amelyek jellemzőit a névre kattintva láthatja, olvashatja.
A több, egymásra épülő ellátási formának köszönhetően már akkor gondoskodni tudunk a rászorulókról, amikor még otthonukban élnek, és csak részben igényelnek külső segítséget az otthoni jól megszokott, biztonságos, támogató környezet megtartása mellett.
Amikor ez már nem lehetséges, vagy nem elégséges, lehetőség nyílik az intézményi keretek közötti gondoskodásra.
A bentlakásos intézményeken kívül önállóan működő idősek klubja is része az integrációnknak, valamint Esztergom Város tekintetében szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, Esztergom Kistérségében pedig jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosítunk.
Mindezen felül 2016. évtől két távolabbi kistérségében a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is koordináljuk, szolgáltatjuk (Budapest XVII. Kerület, Rétság Kistérség). A Gondosóra program részeként előreláthatóan 2023. július 1-jétől a 65 éven felüliek részére térítésmentesen biztosíthatjuk a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást.

Az intézményekre kattintva részletes leírásokat talál az intézmény elhelyezkedéséről, az otthon történetéről, a bekerülés feltételeiről, módjáról, és a fotó-illusztrációk segítségével azonnal képet kaphat arról, milyen egy lakószoba, milyenek a közösségi terek, az udvar, és milyen sok programot kínálunk lakóinknak!
Megtalálja valamennyi dokumentumunkat, amik részben a működésünk alapját képezik, valamint amelyeket használunk a kérelemtől az intézményi jogviszonyt keletkeztető megállapodáson keresztül a további gondoskodásunk alkalmával.

A fogyatékkal élő ellátottaink számára összesen 50 férőhelyen ápolást-gondozást biztosítunk, 10 fő részére nappali ellátást nyújtunk.

A pszichiátriai betegeink részére is strukturált az ellátás egy intézményünkön belül: 5 férőhelyes nappali ellátás, 10 férőhelyes átmeneti ellátás, 120 férőhelyes ápoló – gondozó otthoni ellátás, valamint 10-10 férőhelyes rehabilitációs lakóotthon biztosítja a gondoskodást.

Esztergom város főként időskorú lakossága számára pedig az étkeztetés, a házi gondozás a Szent Rita Otthon Esztergom intézményünkön keresztül biztosított, tekintettel az összes intézményünk közül legkedvezőbb földrajzi fekvésére, elérhetőségére a város lakosai számára.

E széles körű intézményrendszerrel igyekszünk a rászorulók szolgálatára lenni azért, hogy mindenki idejében, a számára legmegfelelőbb ellátási formához jusson lehetőleg megszokott lakókörnyezetéhez, hozzátartozóihoz legközelebb.
Ezért ellátási területünk főként Komárom – Esztergom Vármegye, de a jogszabály által meghatározott mértékben vármegyén kívüli szolgáltatást igénybe vevőkről is gondoskodhatunk.
Ezen intézményrendszer fenntartója 2013. április 1. óta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a középirányítást a megyei kirendeltség biztosítja.
Az intézmények élén a telephelyvezető áll, aki irányítja a közvetlen szakmai munkát.
Integrációnkban összesen 137 főállású dolgozó, 13 fő megbízással alkalmazott munkavállaló biztosítja a 460 szolgáltatást igénybe vevő, valamint a szociális étkeztetést igénylők szakszerű, biztonságos, teljes körű ellátását.

Kérem válassza ki az Ön által keresett intézménytípust, tájékozódjon és vegye fel a kapcsolatot a telephelyvezetővel a személyes megtekintés, további felmerülő kérdések tekintetében!

Ezúton is köszönöm, hogy megtekinti bemutatkozásunkat, esetleg a későbbiekben intézményünket választja, és szívesen várjuk visszajelzésüket a tapasztalataikról.

Szívélyes üdvözlettel:

Szőke – Szabó Mónika
Korona ISZI KEV intézményvezető

Szőke-Szabó Mónika